Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мощността на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
    NightRider Моля те замълчи....
    Още в началото колегата е казал какъв е мотора.
    Аз коментирах случая за EDC16CF3, че ставаше въпрос за CF3 мотор
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
      Ако видя колата може и да го получа!

Аааааа твоя съвет, "затапвай и ща са опрай"......

Ми се струва, че не ти отива на "професията".

Щот той човека няма време за диагностика за 20мин. ти ша го караш да реже ламарина да дупчи за тая тапа, да разглобява и сглобява и накрая ако не стане нищо......
      Мииии свършил си едно добро дело, дай да почнем от начало......

Точно па на ЕВРО-3 и на 100% да е отворен турбинката ще си нагъчи и няма да има дерт с тръгването.
      ....

---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      A така, мачкай като не мислят и не отбират
      Шъ ва замола да се скриете и двамата,след като въбще нямате представа как работи ЕГР-а на този мотор.Хората ви го казаха,ма вие продължавате,а някои от вас до онзи ден незнаеха как да си отворят предния капак,ма покрай Супермен станахте много велики всите Аз приключвам по темата,ще чакам колегата да даде отговор,за да ви натрия носовете

П.С.Към Хаяско,какво значи думата нагъчи,че я няма в тълковния речник,и имаш ли представа кога ще нагъчи турбинката,може би към 3000 об.????????
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
        Точно па на ЕВРО-3 и на 100% да е отворен турбинката ще си нагъчи и няма да има дерт с тръгването.
        Ако егр е отворен на мах.и я накараш да трагне по нанагорно ще те черпя колкото искаш.[/QUOTE]

Тръгва да.

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Не ако я накара да тръгне, а ако я накара да запали въобще
        И пали да.

Ся да не вземе да ми обяснявате, че вътре е чисто кат в аптека и всички дупки са зейнали....
        И да на 110-коньова Мареа при заяждащт соленоид на ЕГР-а и напразен ход е 100% отворен, при всичко почистено, колата си тръгва без газ, без проблем!
        Не е на същия мотор ма тая снимка намерих.
        Attached Files
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Ако егр е отворен на мах.и я накараш да трагне по нанагорно ще те черпя колкото искаш.
          Тръгва да.

И пали да.

Ся да не вземе да ми обяснявате, че вътре е чисто кат в аптека и всички дупки са зейнали....
          И да на 110-коньова Мареа при заяждащт соленоид на ЕГР-а и напразен ход е 100% отворен, при всичко почистено, колата си тръгва без газ, без проблем!
          Не е на същия мотор ма тая снимка намерих.
          Ти май не си разбрал/инче се ежиш де/,че на 110/116 коньовия мотор слагат около 4-5 модела на управление на ЕГР-а,при Фиат е едно,при Алфа съвсем друго
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако егр е отворен на мах.и я накараш да трагне по нанагорно ще те черпя колкото искаш.
            Тръгва да.

И пали да.

Не е на същия мотор ма тая снимка намерих.[/QUOTE]

Тръгнал си срещу вятъра мой човек. Трудно се се стига така.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Ти май не си разбрал/инче се ежиш де/,че на 110/116 коньовия мотор слагат около 4-5 модела на управление на ЕГР-а,при Фиат е едно,при Алфа съвсем друго
              Верно.....
              Къ са набутах с тоааа Фият.....
              Земи да си купа една Алфа....

Тръгнал си срещу вятъра мой човек. Трудно се се стига така.
              Искаш нещо да споделиш или!!!
              sigpic
              GT- JTDm 150

Comment

Когато се коментира в дадена тема точно дадена кола всякакви външни коментари не на място приличат много на оправдания или спам. Какво било станало на някои си Фиат е толкова несериозно колкото да не е Фиат ами например Шкода. Просто е излишно да се коментира.

Comment

Е айде стига сега.
                  Виждал си карта на ЕГР от Фиат жтд110 и Алфа жтд115... ЕДЦ15ц7
                  За ЕДЦ16 няма въобще да коментирам - може би това имаш предвид?
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Точно за едц15 говоря. ЕГР не е само карта на ЕГР-а Всъщност картата на ЕГР както я наричаш изобщо не е карта на ЕГР-а, и аз се сещам за поне още 5 карти свързани с ЕГР, но както и да е. Форума не е школо за диагностици още повече за мапери. Колегата да си провери ЕГР-а и ако не е там проблема ще помагаме нататък.

Comment

Е супер. Сега ще се замерваме с термини, дефиниции, още малко може и с адреси...
                      Много добре знаем и двамата,еку-то по какво главно се ориентира за работата на ЕГР и за какво е картата...
                      Може да ми кажеш на лично или на скайпа колко са големи разликите в управлението на ЕГР клапана на конкретните двигатели 110 и 115к.с. жтд.

По темата казах и по-горе че съм напълно съгласен с теб .
                      Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 01:57.
                      Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                      Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Сори... не съм те разбрал.

Comment

Когато се коментира в дадена тема точно дадена кола всякакви външни коментари не на място приличат много на оправдания или спам. Какво било станало на някои си Фиат е толкова несериозно колкото да не е Фиат ами например Шкода. Просто е излишно да се коментира.
                          Точно този някой си Фиат има абсолютно същия ДВИГАТЕЛ като на Алфа 1.9 ЖТД 110-115к.с.

И аз лично няма ко да се оправдавам.
                          Просто се размислих колко ли кончета съм изгубил за дет още не съм си затапил ЕГР-а!!!

И по принцип не съм искал да се заяждам (ежа както казва Мъри) с никой!!!
                          Просто отговора "затапваш и готово" не ви отива!
                          Спокойно можеше да обясните с няколко изречения защо трябва да си затапим ЕГР-ите......

Предполагам, че повечето пишещи тук щяха да ви разберат и да останат доволни от наученото.....
                          sigpic
                          GT- JTDm 150

Comment

Колеги тук от 4 страници по въпроса можеби ще се събере само една полезна по въпроса останалите 3 са само плюене,заяждане и мерене на п***те.моля да се отнасяме по отговорно за да има полза от форума и всичко това.

Comment

Working...
                            X